Zong групп
Последние темы
» Посторонний звук
Сегодня в 7:36 автор Stealth

» Совет и консультейшен
Сегодня в 1:19 автор Юрий_

» Замена колес на Зонгшен LZX 200S (на 18", 21")
Сегодня в 0:15 автор zasum

» Вопросы от новичков по различным проблемам - 2
Сегодня в 0:04 автор Shkodnik

» Мотоцикл
Вчера в 23:33 автор Dragon

» Обкатка эндурика! Как быть лучше?
Вчера в 23:30 автор Dragon

» ваше мнение
Вчера в 23:18 автор Dragon

» [Minibike] Pit bike Apollo 49сс
Вчера в 23:13 автор S.T.R.E.S.S.

» Защита рук эндуро/крос/ прочие
Вчера в 23:09 автор Dragon

Social bookmarking
Поместите адрес форума ZongShen групп на вашем сайте социальных закладок (social bookmarking)

Доверенность

Страница 2 из 2 Предыдущий  1, 2

Предыдущая тема Следующая тема Перейти вниз

Re: Доверенность

Сообщение автор ROMAN в Сб 6 Мар 2010 - 18:38

А какие бывают доверенности и кто их оформляет?

ROMAN

Количество сообщений: 162
Географическое положение: Чернигов
Байк: ZS200GS
Тел.: 0639640545; 0979768949
Дата регистрации: 2008-12-22

Вернуться к началу Перейти вниз

Сообщение автор shulikov в Сб 6 Мар 2010 - 18:50

Доброго дня. Ставив я в цей четверг машину на облік Грузового пижика 1.9 дізель так дакументи обійшлися без страховкі бо моя дійсна ще до червня (300 грн- купча, 220 грн транспортний, 200 грн медичка, 250 грн техогляд 2012,1150 грн послуги експертів і документи тіпа техпаспорт тимчасовий і тд) за взятку не пишу бо це як кому повезе, мое мненіе що моцик буде дешевший на 200 грн не більше і за транспортного а так там все однакове , тому що моц імпортний і попадае під ту саму категорію експертизи а саме під 2, я в тому році проходив техогляд на зонгу так мені обійшовся в 450 грн з взяткою ОТАКА Х---Я БУВАЕ МАЛЯТА.

shulikov

Количество сообщений: 23
Географическое положение: Dubno
Байк: Zongshen ZS250GS Peugeot EXPERT BMW 316
Тел.: 066 063832seven
Дата регистрации: 2009-05-17

Сообщение автор shulikov в Сб 6 Мар 2010 - 18:54

Доручення бувають прості та генеральні по яких ти можеш моц передоручити або продати, мое мнение незвязуйся з дорученями може бути потім геморно ( доручення на 3 рокі мін 250 грн, тимчасовий мін 250 грн без нього не пройдеш ТО) а тепер представ шо власник мотика мае штрафи на другій машині і ти ТО не пройдеш

shulikov

Сообщение автор Andriy_Nik в Вс 7 Мар 2010 - 0:57

ROMAN пишет:Мой друг купил БУ мот, но у него пока нет водительских прав. Подскажите, может ли он его переоформить на себя или оформить доверенность? Если да то какую? И вообще как правильно поступить?

Висновок такий: - зареєструвати на себе без прав може. Але їздить - ні. В МРЕВ обов"язково поставлять питання про страховку (як-що самостійно твій друг поїде на реєстрацію). В МРЕВ сьогодні я отримав чітку відповідь інспектора: - подавати посвідчення водія (права) для реєстрації ТЗ не потрібно (за виключенням окремих випадків), а страховка у водія - обов"язково (у випадку відсутності страховки - пердбачено штраф). Але без прав жодна страхова компанія страховку не оформить. Тому висновки твій друг має робити самостійно. Але в любому випадку перше - права (це без варіантів). Що до порад - ту є варіанти. Як-що генеральне доручення - то як на перший час нема питань по реєстрації і відповідних витрат (питання ТО не знімається, воно присутнє). Отримує права - оформляє страховку. Як-що з ТО все гаразд і є час - іздить. Питання проходження ТО за дорученням - нічого не скажу, до цього не дійшло, мо хто підкаже. Але саме доручення - це не є підтвердження на право власності, хоч твій друг заплатив повну вартість (як там домовився). А що там у власника - Х.З. Один на "МОТКУ" продавав мотоцикл по причині того, що термін дорученняі вийшов, а майно власника (той хто видав доручення) під арештом (розподіл майна). І шо роботи з мотоциклом - під питанням. Плюс те, що за дорученням сам собі не продаси. Тільки комусь. І просто так переоформити не вийде. Тому в аналогічній ситуації (спочатку було генеральне доручення (пів року)) вирішив все переоформити на себе (після того, як вкрали гаманець з техпаспортом на ім"я власника (відновлення техпаспорту на всеж-того власника рівноцінне новій реєстрації). Правда за все платив сам. А це не багато-не мало близько 1800грн.(49грн-довідка ДАІ про відсутність штрафів ; 200грн-біржова угода (купівля-продаж); 575грн-зняти з обліку; 530грн-поставити на облік(тимчасовий талон); 436грн-постійний техпаспорт (оформляв сьогодні)). При звичайній купівлі - статті розходів (49грн-довідка ДАІ про відсутність штрафів; 575грн-зняти з обліку) - питання продавця, а 200грн-біржова угода (купівля-продаж) - навпіл по 100 грн.(як кажуть роблять за-звичай). Питання ТО - окреме питання, що лягає на того, хто експлуатує (правда раз на два роки). Здається видав все.
P.S. Як-що з одного району то доставити мот в МРЕВ може сам хазяїн і там-же одночасно пройти перереєстрацію на нового власника. Але це ідеальний варіант.

Последний раз редактировалось: Andriy_Nik (Вс 7 Мар 2010 - 13:13), всего редактировалось 2 раз(а)

Andriy_Nik

Количество сообщений: 838
Географическое положение: м.Київ, Лівий беріг
Байк: ZS 125-32, Honda Dio AF 34
Тел.: (097) 740-сорок-32
Дата регистрации: 2009-11-10

Сообщение автор Andriy_Nik в Вс 7 Мар 2010 - 1:29

Slayder_ пишет:оті 15 грн що тобі не дають спокою це послуги банківські якісь...
Ні, не це я хотів підкреслить, а те, що є деякі розбіжності в трактуванні однієї й тої самої норми, в залежності від того місця, де згідно цієї норми проводяться певні дії.
Slayder_ пишет:Можливо по правах гаєц хотів виявити чи є штрафи.
Не знаю напевне того, але на моє сьогоднішнє запитання про те, чи потрібно при реєстрації права - відповідь конкретна - НІ (але є нюанси, як в моєму випадку). Страховка - обов"язково (коли самостійно подаєш ТЗ на огляд в МРЕВ).
Slayder_ пишет:... дали номер, тимчасовий техпаспорт і через місяць
прийти по техпаспорт постійний і нічого доплачувать не потрібно...

Нажаль потрібно. Не далі як сьогодні цим займався. Цифірі такі (пишу по пам"яті): - послуги оформлення - (в районі-188грн.); - пластиковий тахпаспорт - (в районі-226грн.); - транспортний збір - 3,75грн.; - банківські послуги(за три платежі) - 16грн.з копійками. Загалом - 434грн.(плюс ксерокс 2 грн.) Такі сьогодні тарифи за послуги МРЕВ. Як-що в тебе вийде якось по-іншому - відпишись. Для всіх цікаво буде.

Последний раз редактировалось: Andriy_Nik (Пн 8 Мар 2010 - 23:44), всего редактировалось 3 раз(а)

Andriy_Nik

Количество сообщений: 838
Географическое положение: м.Київ, Лівий беріг
Байк: ZS 125-32, Honda Dio AF 34
Тел.: (097) 740-сорок-32
Дата регистрации: 2009-11-10

Сообщение автор ROMAN в Вс 7 Мар 2010 - 2:48

Всем большое спасибо за советы! Теперь я думаю мой друг поймет как еме правильно поступить .

ROMAN

Количество сообщений: 162
Географическое положение: Чернигов
Байк: ZS200GS
Тел.: 0639640545; 0979768949
Дата регистрации: 2008-12-22

Сообщение автор shulikov в Пн 8 Мар 2010 - 15:28

Вставлю я ще п ять копійок. Якщо хто купляе моцик або авто по дорученню то підстрахуйте себе ( візьміть копію паспорта 1,2 сторінкі,прописка плюс код) і тоді зможите собі зробити всі документи якщо закінчецья доручення. А на ТО щоб зробити легально потрібне тимчасове посвідчення. І САМЕ ГОЛОВНЕ , ЯКЩО ЇЗДЕТЕ ПО ДОРУЧЕННЮ ТО ПЛАТІТЬ ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК НА ВЛАСНИКА А НЕ НА СЕБЕ !!!!!!!

shulikov

Сообщение автор Mike_1 в Пн 8 Мар 2010 - 17:15

Я бы не рисковал с доверенностями на ТС. Продавец может отозвать доверенность, могут быть сложности с оформлением ТО, косяки с штрафами...

Mike_1
Admin

Количество сообщений: 6113
Географическое положение: Киев, Терема-2
Байк: LZX 200 S Эндуро
Тел.: (050) 695-89-44
В случае ДТП, свяжитесь по тел.: +38 095 0700 407 Танюшка и (097)900-999-0 - Диспетчер МотоХелп
Дата регистрации: 2008-03-06

http://www.zongua.org

Сообщение автор shulikov в Пн 8 Мар 2010 - 17:41

Mike_1 пишет:Я бы не рисковал с доверенностями на ТС. Продавец может отозвать доверенность, могут быть сложности с оформлением ТО, косяки с штрафами...

Я такої самої думки . Купляв свого пижика на базарі , домовився що беру по дорученні і по закінченню продавець продовжить мені її, (КАНЕШНО ПРИ ПРОДАЖІ ПРОДАВЕЦЬ МЕНІ ВСЕ ПООБІЦЯВ І ЯКЩО Я ЙОГО ПОПРОСИВ БИ ПОЦІЛУВАТИ МЕНЕ В Д__У, і ВІН МЕНЕ б ПОЦІЛУВАВ БИ) но пройшло три роки і я презвонивши почув відповідь таку що мені стало трошки не пособі, там було зкіглення і не понятна мова і навідь така фраза *а помоему я ваше доручення анульовав* . В мене зразу почались розтрати ;Пішов до нотаріуса провіряти доручення СЛАВА БОГУ НЕ АНОЛЮВАВ. Далі зняття з обліку в чужій області , і пів року одїздивши на транзітах на минулому тижні маю машину на своїх номерах. ВО НЕ КУПЛЯЙТЕ ПО ДОРУЧЕННЮ У ЧУЖИХ ЛЮДЕЙ!!!!!! Прада Зонга маю тоже по дорученню, ну не мав тоді я ще проблем . Всім привіт

shulikov

Сообщение автор Ludwig в Ср 13 Окт 2010 - 13:21

я только что в одном из курсов ПДД узнал, что различаются Свидетельство о регистрации ТС и Паспорт ТС.
так вот, покупал я по генеральной доверенности. продавец мне дал свидетельство о регистрации (пластиковая карта) и доверенность.
должен ли он был дать мне Паспорт ТС? если да, то как он выглядит?

до этого я думал, что та пластиковая карта и есть паспорт.

или если можете, перечислите список необходимых документов.

Ludwig

Количество сообщений: 14
Географическое положение: Украина
Байк: ZS 200GS
Дата регистрации: 2010-10-13

Сообщение автор Жека в Ср 13 Окт 2010 - 14:56

Паспорт выдает завод производитель на твое ТС и к МРЕО оно никак не относится, паспорт ТС представляет собой книжеку в которой указаны техн. данные апарата и другое...
В нашем случае это паспорт ТС есть МАНУАЛ...
Список необходимых документов:
права
талон штрафов
свидетельство о регистрации (по народному тех.паспорт)
в твоем случае доверенность
страховка
тех. осмотр

Жека

Количество сообщений: 2853
Географическое положение: Кировоград
Байк: ZS200GS => ZZ-R400-II
Тел.: 066-819-37-ч9
Дата регистрации: 2008-06-19

Сообщение автор Ludwig в Ср 13 Окт 2010 - 16:19

Жека пишет:Паспорт выдает завод производитель на твое ТС и к МРЕО оно никак не относится, паспорт ТС представляет собой книжеку в которой указаны техн. данные апарата и другое...
В нашем случае это паспорт ТС есть МАНУАЛ...
Список необходимых документов:
права
талон штрафов
свидетельство о регистрации (по народному тех.паспорт)
в твоем случае доверенность
страховка
тех. осмотр

права вроде не относятся к продаже мотоцикла Smile
талон штрафов - это мне должен был дать продавец при продаже?
страховки и ТО у него не было.

короче, все что он мне дал - это 1) свидетельство о регистрации и 2) доверенность. Больше доков нет.

вопрос состоит вот в чем: смогу ли я имея эти документы сделать страховку, ТО, и на будущее переоформить доверенность на другого человека или полностью перерегистрировать мот на себя?

Ludwig

Количество сообщений: 14
Географическое положение: Украина
Байк: ZS 200GS
Дата регистрации: 2010-10-13

Сообщение автор Жека в Чт 14 Окт 2010 - 8:06

я тебе перечислил список необходимых документов...
А продавец тебе все правильно дал, свидетельство о рег. ТС и доверенность, если бы у него было ТО и его бы тоже должен был дать...
Страховку конечно сможешь а вот ТО точно не знаю, одни говорят что можно если все поплатить от имени владельца а другие говорят только в его присутствии...
а вот по поводу переоформить или перерегистрировать это уже будет зависеть от той самой ген. доверенности и от тех пунктов что вы в ней указали...

Жека

Количество сообщений: 2853
Географическое положение: Кировоград
Байк: ZS200GS => ZZ-R400-II
Тел.: 066-819-37-ч9
Дата регистрации: 2008-06-19

Страница 2 из 2 Предыдущий  1, 2

Предыдущая тема Следующая тема Вернуться к началу